diumenge, 30 de gener del 2011

El segon objectiu ja està aconseguit!!!




Virbac Paprec navegant

El Virbac-Paprec 3 ha estat el primer barco de la Barcelona World Race en entrar en aigües de l’oceà Índic.
Els líders de la competició han trigat 23 dies, 5 hores i 40 minuts a recórrer la distància des de Gibraltar. Ara queda veure quin temps fan els seus rivals per conèixer el guanyador del segon trofeu de la competició.

El cap de Bona Esperança, la porta a l’Índic

Cap de Bona Esperança

Cap de Bona Esperança
El cap de Bona Esperança és, juntament amb el d’Hornos, un dels dos grans cims de la navegació oceànica. Situat entre l'Atlàntic i l'Índic, aquest cap és reconegut per la bravesa del seu mar i la violència del vent que li toca. És la gran porta d’entrada als “quaranta rugents”.
És possible veure en aquesta part del planeta onades de més de quatre metres i vents que amb freqüència superen els 30 nusos. La zona més perillosa és el banc d’Agulhas, on són habituals els temporals i on dominen els mars creuats i perillosos.

mar embravit
Una altra mostra dels perills que ens porta l'Índic per a la navegació és la presència d'icebergs. 


Iceberg
La gran quantitat d'icebergs i gels que mostren els satèl·lits enfocats cap a l'oceà Índic, obliguen la Direcció de Regata de la Barcelona World Race a extremar les mesures de seguretat. En un comunicat s'ha fet saber als patrons dels vaixells que l'antiga porta de Kerguelen situada en la latitud 48º20 Sud i entre les longituds 40º 30 Est i 50º 30 Est ja no té validesa.

Aquesta mesura de seguretat reemplaça l'antiga porta de Kerguelen (48º20S) per dues de noves, Crozet i Amsterdam. Totes dues estan situades en la latitud 42ºS, és a dir 380 milles més al nord que l'anterior.

Noves portes de seguretat


Així doncs nois i noies continuem la GRAN AVENTURA
amb més perills i amb més emocions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada