divendres, 25 de febrer del 2011

L'ATU , un cicló!

Hola classe!
Els nostres navegants tenen un cicló que s'acosta, els ha arribat l'hora de prendre decisions importants.En aquests moments la regata queda en segon lloc, el més important és la seguretat!

Els ciclons tropicals són fenòmens meteorològics que poden produir vents extremadament forts amb onades de grans dimensions, desordenades i de rumbs molt variables. Tornados, pluges torrencials i enormes maregasses en àrees costaneres són altres de les seves conseqüències. Es desenvolupen sobre extenses superfícies d'aigua càlida i perden força quan penetren a terra o, com en el cas d'Atu, es mouen sobre aigua a menys temperatura que la que els va originar.


Aquí teniu uns quants missatges dels nostres navegants que parlen de l'arribada de l'Atu.

24.02.2011

Missatge des de l'Estrella Damm

"Hola a tothom des de l'Estrella.
Avui aquí el principal tema de conversa ha estat l'Atun! No, la cosa no va de pesca, sinó de ciclons.
Bé nosaltres hem de sortejar, el "Atun", doncs per ser nosaltres ja podia haver estat un "Bonítol" o un "Verat" perquè el tenim just enmig de la nostra ruta. Tant és així que no ens deixa passar!
Aquí a bord de l'Estrella Damm, la decisió ha estat clara. Tractar d'esquivar-lo, no podem mirar d'aventurar-nos en vents de 55 nusos i onades de 10 metres. Sabem que hem de parar el vaixell, i que ens passi per davant, passar pel Nord del centre, així intentarem fer-ho, sense posar en perill ni el vaixell ni nosaltres mateixos.
Sabem que estarem una vegada més 48 hores fora de la regata, aquesta vegada per sortejar el Cicló. Dic una vegada més, per que ja vam estar 48 hores a l'oest de Nova Zelanda en les calmes reparant per no parar, 48 hores a Wellington amb la reparació del tambor del solent, i ara altres 48 hores més, parant per deixar passar el "Atun"!.
La veritat és que aquesta regata està sent increïble per a nosaltres, sobretot l'última setmana, anem de sorpresa en sorpresa, tot el que has planificat i estudiat se'n va en orris en no res.
Tenim moltes ganes de tornar a regatejar, i veient la nostra posició, amb la flota sembla que tindrem baralla, amb 5 o 6 vaixells!
Però això no serà fins a d’aquí a tres dies.


Bé us seguirem informant."

Una salutació a tothom des d'ED

25.02.2011

El temps va enrere a bord del GAES

"Avui l'emoció passa d'Est a Oest. Finalment anem a l'inrevés en la UTC. Hem passat hores parlant i anant enrere en el temps! Naveguem en aigües tranquil·les i vents lleugers de cenyida. No ens estressem perquè estem seguint la trajectòria del cicló Atu i volem passar per la part superior quan passi pel sud, així que la velocitat del vaixell no és essencial ara mateix. Però les condicions del vaixell han estat perfectes per dormir!"

Les Noies del GAES

25.02.2011

Missatge de Kito i de Paavant a bord del Groupe Bel

"Digueu que no cal tenir sort per tenir tan poc vent per arribar a Nova Zelanda i massa per sortir!!!
Estem nerviosos per l'arribada del cicló Atu. Ahir a la nit, els fitxers em van dir que s'espera un sensible debilitament del vent a la perifèria del fenomen i un lleuger alentiment de la seva trajectòria i com que el Groupe Bel sembla que està en forma i que va més ràpid que les previsions del programa de navegació, estem bloquejats en el Sud de l'Atun.
Evidentment, els últims fitxers rebuts ens han donat aquestes informacions i hem preparat el vaixell per afrontar el pitjor...
De moment tot transcorre bé, estem amurats a estribord força ràpid amb 20 nusos de vent i hauríem de virar d’aquí a unes hores gràcies a un thalweg.
Després, el vent hauria de tornar fort al sector nord i segur que tindrem alguns moments difícils. Esperem que la tempesta no sigui massa violenta.
Ens mantenim en contacte amb l'Estrella Damm perquè cadascú sàpiga les intencions de l'altre i evitar que la regata entre nosaltres ens faci prendre males decisions en termes de seguretat."
Primer, navegar segur!

Kito/Seb


La trajectòria del cicló ATU des del Mirabaud.




Nois i noies!
Quan llegiu aquesta entrada els regatistes ja hauran viscut el cicló.



Us proposem llegir aquestes dues croniques i fer-ne un comentari:

Quan navegar és primer que regatejar.

Atu es fa realitat pel grup Central.

Després de la urpada de l'Atu


 La regata i sobretot l'aventura continua!

4 comentaris:

  1. El cicló és un perill perquè poden fins i tot morir gent de la regata, hi ha extremadament vent increible, tornados, pluges i onades groses uf! en fi és molt perillós. Sol us desitjo molta sort!!!!!!

    ResponElimina
  2. Hola hens han esplicat el que hera un ciclo con era l`atu. es un periil que alli un ciclo perque pot morir gent o enforsar el vaixells

    ResponElimina
  3. Doncs en el video em vist lo del ciclo,i es una pua per als concursants perque el retras tenen que agafar llocs mes llargs,i li fa mal be el vaixell.

    ResponElimina
  4. Hola, avui hem llegit un text de un ciclo, jo rec que es icreible que no agin mort i logran que debian ser les onades, bueno que us baji be i que no os pasi res

    ResponElimina